10 Adımda Instagram Takipçi Artırma Yöntemleri-1

Sosyal Medya'nın ne kadar güçlü olduğunu bu devirde hepimiz biliyoruz. Büyük kitlelere ulaşmak birçok yönden size fayda sağlar. Eğer işletme sahibiyseniz, işletmenizi büyütmek ve satışlarınızı arttırmak için kullanabilirsiniz (bu sebepten bakıyorsanız, İnstagramda Satış Yapmanın 5 Altın Kuralı adlı içeriğimize de bakmanızı öneririm) Eğer geniş kitleye sahip olmak tek niyetiniz ise bu içerik sizin için de uygun diyebiliriz.


Önemli Not: Instagram Takipçi Artırma Yöntemleri Başlıklı bu içerik bir seri haline gelecek. 4 Bölümü var. Sitemize bakarak diğer yöntem ve teknikleri öğrenebilirsiniz.

Eğer "İnstagram'da Takipçim bol olsun" diyorsan bunu sağlamak mümkün fakat, bu içeriği okuduktan sonra binlerce takipçiye sahip olmayacaksın. İnstagram Takipçin artsın istiyorsan, bu yöntemleri dikkatlice ve kararlılıkla uygulaman gerek. Lafı fazla uzatmadan Gelin, 10 Adımda Instagram Takipçi Artırma Yöntemleri nelermiş? Bakalım..

10 Adımda Instagram Takipçi Artırma Yöntemleri-1


1-Hashtag Kullanım: 


Ne tür hesaba sahip olursanız olun, etkileşimi bol organik bir kitleye sahip olmak istiyorsanız, Hashtag kullanmak sizin ilk altın kuralınız olmalı. Püf noktası içeriğinizin kitlesinin aratabileceği anahtar kelimeleri kullanmak. Bizim için örnek vermek gerekirse ; #teknolojihaberi gayet uygun. Ha tabi #sun, #coffee, #manzara, #istanbul gibi hashtagleri kullanmayı da ihmal etmeyin.


2- İlgili İçerikleri Beğenme:


Hesabınızı ne amaçla açmış olursanız olun, paylaşımlarınızda kullandığınız hashtag'e girin ve yüzlerce fotoğraf beğenin. Bunlar size su ve yol olarak dönecek, hiç şüphe duymayın.


3-Yarışmalar:


İnstagram hesabınızda kitlenizi arttırmak istiyorsanız, kullanmanız gereken yöntemlerden biri de yarışmalar.  Bu yarışmalarda klasik beğen – katıl konsepti dışında markanız ile ilgili bir soru sorma yoluna tercih edebilirsiniz.


4-Diğer Hesaplar:


İşletmenizi veya doğrudan kendiniz için başka sosyal medya sitelerinden hesaplar kullanın ve arkadaşlarınıza İşletmenizi veya kendinizi önerin. Yani, düzenli olarak Facebook ve Twitter gibi kullandığınız diğer platformlarda da Instagram hesabınız olduğunu uygun bir dil ile paylaşarak insanları, sizi Instagram’da da takip etmeye teşvik edin.


5-Yorumlar: 


İnstagram'da gördüğünüz, sizinle ilgili içeriklere olabildiğince yorum yapın. Fotoğrafına ilgi ile yaklaştığınızı fark eden kullanıcılar, kısa sürede instagram hesabınızı takibe alıyor olacaklardır. 


6-Zamanlama:


İnstagram'da paylaşacak olduğunuz fotoğrafın kaliteli olması gerektiği kadar paylaşacağınız zamanın da doğru olması çok önemli. Fotoğraflarınızı 2:00 – 17:00 saat aralıklarında yükleyin. Yapılan araştırmalara göre ortalama bir içeriğe etkileşim miktarı, bu saat aralıklarında en yüksek seviyede görülüyor. 


7-Karşılıklı Takip:


İnstagramda Takipçisini artıacağınız hesap sizin ise;.  #likeforlike ve #followme gibi etiketleri takip ederek yeni kişileri beğenin ve takibe alın. Çok geçmeden onlarca kişi de sizi takip etmeye başlıyor olacaktır.


8-Temizlik:


Hesabınızın kullanıcılar tarafından fark edilebilmesi için, albeni'si olması için daha doğrusu daha kaliteli olması için. Güzel olmayan fotoğraflarınızı silin. Kimse bu tarz paylaşımlar yapan bir profili takibe almak istemeyecek, halihazırdaki takipçileriniz de zaman içerisinde sizi takip etmeyi bırakmaya başlayacaktır. Biz bu yaşanmasın istemediğimiz için, İnstagram hesabımızdaki gereksiz fotoğrafları silmemiz gerektiği bilincinde olalım.


9-Sponsorlu:


Biraz parayı veren düdüğü çalar hesabı fakat, İnstagram'da Takipçinizin Artmasını istiyorsanız, ve bu alana bütçe ayırabiliyorsanız sponsorlu reklamları tercih edebilirsiniz.

10-Filtre:


Yapılan bir araştırmaya göre İnstagram kullanıcılarının büyük çoğunluğu Mayfair adlı filtreyi daha çok beğeniyormuş. En azından paylaşacağınız tasarımlarda filtredeki sıcaklık tonunu tutturabilirseniz; tasarımlarınızın veya fotoğraflarınızın daha çok beğeni alma olasılığı çok çok fazla.

Yorum Gönder

1 Yorumlar