Apple Bunu Neden Yapıyor?

Apple son zamanlarda birçok servis duyurdu ama biz Hawaii sahillerinde limonatamızı yudumladığımız için (Aslında sınavlar yüzüne) bu haberleri sizlerle paylaşamadık. bu durum her ne kadar bizi üzmüş olsa da çevreyi dinlemeye fırsat bulabildik. Şimdi sizinle güzelce telafi edeceğiz bu durumu. Ama önce haberimizi verelim, Apple Music'in Yaygınlaşması İçin Yapılan Hamle!



Apple Music'in Yaygınlaşması İçin Yapılan Hamle!


Apple, Android kullanıcılarını sevindirerek Apple Music uygulamasına Chromecast desteğinin geleceğini duyurdu. Chromecast dediğimiz olay aslında, Android entegreli birçok cihazda Apple Music kullanabileceğiniz anlamına geliyor. Örnek vermem gerekirse, Chromecast’e sahip bir TV'de ya da Android TV’de, ya da Google Home hoparlörle birlikte dinlemek Apple Music'den müzik dinlemek mümkün olacak.




Apple Music’in 2.8.2 güncellemesiyle birlikte Chromebook ve Chromecast desteği geliyor dedik ama özellik tam anlamıyla kullanılabilir değil. 9to5google’ın haberine göre, kaynak kodlarında bu özelliğe dair adımlar atılıyor. Yani daha geliştirilme aşamasında. Şimdi bütün olanların sebebini açıklamak için yeni bir başlık atıyorum.


Apple Bunu Neden Yapıyor?


Aslında bunun cevabını kadim kitaplardaki derin araştırmalarım sonucunda bulmadım. Apple'ın son çıkan cihazları, bir önceki modelin üstüne yeni özellikler (devrim niteliğinde) getiremediği için eskisi kadar çok satmıyor. Bahsini ettiğim özelliklere iPhone 5 ile iPhone 6 arasındaki fark örnek olabilir.




Bu sebeptendir insanlar Apple cihaz almamaya başladı. Bu da doğrudan keselerini etkiliyor Apple yönetiminin. Bu yüzden Apple Music'e benzer sistemle Netflix'in yaptığını yapalım, Apple'a özel oyun geliştirecekler için bir sistem kuralım, bütün popüler dergileri internette tek çatı altında toplayalım gibi gibi sistemleri hayata sokuyorlar. Ve üstünde az önce bahsettiğim Apple Music'i her yerde yaygınlaştırma düşünceleri için attığı adımlar.




Sistemlerin güzel işleyip işlemeyeceği bir yana dursun, Apple kazancını başka yerlerden arttırma peşinde. Geriye yaslanıp bütün tabloyu bütünüyle seyrettiğimizde bunun Apple için iyi olduğunu söylemek zor. Ama bu adamlar girişimciler nasıl olsa, risk almayı severler.



Apple'ın bu hamlesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Apple eskisi kadar yenilikçi olabilecek mi? yorumlara yazın, konuşalım..



Yorum Gönder

0 Yorumlar