İnstagram'da Satış Yapmanın 5 Altın Kuralı

Sosyal Medya'nın gücünün yeni yeni fark edildiği bu dönemlerde en bilindik markalar ürünlerini sosyal medya aracılığıyla satmaya başladı. Kullanıcıya en hızlı yoldan ulşmak gibi birçok özelliği bulunan bu sistem, yeni satış yapmayı planlayan firmalar için de fazlasıyla değerli. Peki belirli yönergeleri sağladıktan sonra satış yapmaya başlayabilirsiniz evet ama bu işten greçekten karlı çıkmak ve özellikle İnstagram'ı kullanarak satış yapmak için en iyi yöntemler nelerdir? Biz Tekno Boot olarak, İnstagram'da Satış Yapmanın 5 Altın Kuralı'nı araştırdık. Bu kurallar sizi bir anda muhteşem satış krallarına çevirmeyecek. Her işte olduğu gibi bu işte de azim, kararlılık ve sabırla hareket ederseniz, başarıya ulaşma olasılığınız artacak. İşte sizlere İnstagram'da Satış Yapmanın 5 Altın Kuralı...

İnstagram'da Satış Yapmanın 5 Altın Kuralı






1- İnstagram'da Satış Konusunda Bilgili Olduğunuzu Hissettirin




Sosyal medya hayatımıza yeni giren bir şey olduğu için kullanıcıların önyargısı fazla. Sizin yapmanız gereken şey bu konudaki önyargılarını kırmak olacak. Bu işin zor gözüktüğünün farkındayım ama gereken eğitimi aldığınızda, (Dijital Pazarlamadan bahsediyorum) bu iş sizin için kolay olacak.



2-Satış Teklifleriniz için İlgi Çekici Görseller Oluşturun




İnsanlar'ın beyni okumaktan çok görmeye yoğunlaşmış durumda. Bu yüzden ne yazdığınız kadar nasıl göründüğünüz de önemli.Bu konuda tasarımcılardan yardım almakta kesinlikle fayda var. Tasarımlar ürün odaklı olmalı ve sadelikten yana olmalı. 



3-İnstagram Satış Uygulaması kurun




Ebette satış yapabilmeniz için kolay ulaşılabilir olmanız gerekiyor. Kredi kartı ile ya da kapıda ödeme olanakları kolay olmalı. Büyük firmaların bu konuda problemleri yok fakat küçük kuruluşların desteğe ihtiyacı var. Kefil olmamakla birlikte, liketoknow.it 'in size yardımcı olabileceğini düşünüyorum. Bu örneğe bakarak nasıl çalıştığını ve başka ne tip örnekleri olabileceğini görmüş olursunuz.



4-Sosyal Yanıt Kurun




İnsanların ürünlerinizi satın alması önemli evet ama bu insanların ürünleriniz hakkında olumlu yorum yapması bana kalırsa daha önemli. Yani bir müşteri'nin başka müşterileri de etkilemesi gerçeğini olumlu yönde kullanabilirsiniz. 




5-Reklamınızı Yapın



Elbette bu fikir hepinizin aklına gelmiştir. İnstagram uygulamasına belirli bir bütçe ayırdığınızda sizler için istediğiniz kitleye reklamınızı yapıyor fakat bazı reklamcılara göre İnstagram'da satacağınız ürünü almasını tahmin ettiğiniz türde kitleye sahip olan İnstagram sayfalarının duvarında ve hikayelerinde kendi reklamınızı yayınlatmayı deneyin. Daha hızlı sonuç alabilirsiniz.


Yorum Gönder

0 Yorumlar