Samsung, Katlanabilir Telefonu Galaxy Fold’u Duyurdu!

Geçtiğimiz haftalarda Samsung'un Katlanabilir Telefon çıkarabileceği yönündeki sızıntılardan bahsetmiştik. Sızıntının kaynakları fazla sağlammış ki Samsung, Katlanabilir Telefon çıkartıyor. Fiyatı ve özellikleri için işte sizlere Samsung, Katlanabilir Telefonu Galaxy Fold!



Samsung, Katlanabilir Telefonu Galaxy Fold’u Duyurdu!


SamsungGalaxy Unpacked 2019 etkinliğinde bir yığın Samsung ürününün tanıtımını yaptı. Ancak uygun şartları elde edemediğimizden bunları sizlerle paylaşamadık. Ancak sizlere hala dünyanın ilk katlanabilir telefonu Galaxy Fold'dan bahsedebilirim. 




Her şeyden önce bu katlanma olayında problem yaşanmayacağından bahsetmeliyim. Samsung, yüzlerce parçadan oluşan menteşe sistemiyle birlikte fiziksel bir problemin yaşanmayacağını bizlere söyledi. İç kısmında 7.3 inç ve QXGA+ çözünürlüğünde (1536×2152 piksel) bir Dinamik AMOLED ekranı barındıran Galaxy Fold, bu ekranında 4.2:3’lük bir oran sunuyor. Tablet mantığındaki bu iç ekranda öve öve bitiremedikleri özellik aynı anda 3 işlemi gerçekleşirebilmek oldu. Yalan yok hakkını yemeyelim, hoşuma gitti bu özellik.



Samsung Galaxy Fold, katlanıldığında akıllı telefona dönüşüyor. Kapak yüzeyinde 4.6 inç ve HD+ çözünürlüğünde Super AMOLED ekran bulunıuor.


Cihazın teknik özellikler tarafı ise daha önce görmediğiniz kadar güçlü. Galaxy Fold’un kalbi Qualcomm Snapdragon 855 5G,  Bellek olarak 12 GB RAM ve 512 GB UFS 3.0 depolamaya sahip. Arka tarafında 16+12+12 megapiksel çözünürlüklü ve çift OIS’li bir kamera dizilimi taşıyan cihaz, ön tarafında ise 10+8 megapiksellik çift kamera bulunuyor. Kapak kısmındaki 10 megapiksel çözünürlüklü kamerayı da sayarsak Telefonu Galaxy Fold’da toplam 6 kamera bulunduğunu söyleyebiliriz.




4.380 mAh kapasiteli bir batarya bulunan Galaxy Fold, bu kapasiteyi her biri eşit olan iki hücre ile sağlıyor. Galaxy Fold kutusundan özel olarak optimize edilmiş One UI arayüzüne sahip Android 9.0 Pie işletim sistemi ile çalışıyor olacak.



Avrupa pazarında ise yılın ikinci çeyreğinde satışa sunulacak. Cihazın tanıtımda açıklanan Avrupa satış fiyatı ise 2.000 Euro olarak belirlenmiş. Türk lirasına çevrildiğinde şuanki piyasada bu 12.064,44 Türk Lirası yapıyor. Yani bunun üstüne vergi koyulacak falan. Ya çevirmeseydim keşke, canım sıkıldı şuan.


Yorum Gönder

0 Yorumlar