Depresyon Beyni Yaşlandırıyor!

Hayatımız yaş ilerledikçe yoğunlaşıyor. Buna bağlı olarak stres, yorgunluk gibi faktörler depresyona girme olanağımızı arttırıyor. Biyolojik olarak bu rahatsızlığın nedeni hala tam olarak bilinemese de etkilerinden, yani bize verdiği zararlardan bahsedebiliyoruz. Bugün sizlerle birlikte Depresyonun Beyne yaptığı bu olumsuz etkiyi anlatacağım. Yapılan araştırmalara göre Depresyon Beyni Yaşlandırıyor! İşte detaylar...



Depresyon Beyni Yaşlandırıyor!


Yapılan araştırmalar gösteriyor ki depresyon, beyindeki fonksiyonların körelmesine sebep oluyor. Hafıza ve bilinçsel becerileri doğrudan negatif yönde etkiliyor. 


Yale Üniversitesi’nde yapılan bu araştırma, depresyondaki hastaların sinaps bağlantı yoğunluklarında normal bireylere göre daha gevşek olduğu saptandı. Bu da başta hızlı öğrenme olmakla birlikte birçok beyin fonksiyonunun kısıtlanmaya başladığı anlamına geliyor. 




Elbette depresyon'dan uzak durmanız konusunda sizlere fikir verecek kadar kıdemli görmüyoruz kendimizi ama söyleyebileceğimiz şey; olabildiğince olumlu yaşamaya çalışın. Problemlere değil, olasılıklara yoğunlaşın. Ve en önemlisi düşünen bir beyniniz olduğunun farkına varın.




Yorum Gönder

0 Yorumlar