Youtube Telif Sistemini Değiştirdi!

Youtube içerik üreticilerinini önem vermesi gereken bir detay şu ki; Youtbe telif hakkı ihlalinin olduğu durumlarda kanalı sadece bir kez uyaracak. Youtube Telif Sistemini Değiştirdi! Detaylar için okumaya devam edin.



Youtube Telif Sistemini Değiştirdi!


Youtube, içinde barındırdığı topluluğun özgün olmasının gerektiğini düşünen ve telif hakkı ihlali gibi durumla Kanal sahiplerine güzel haklar tanıyan bir platform. Nedendir bilemem ancak Youtube, 10 yıldır değiştirmediği ihtar kurallarını güncelledi.




24 şubattan sonra aktif olacak ihtar sistemine göre; Bir youtube kanalı telif hakkı ihtarı için bir kere uyarılacak ve telif hakkı ihlali cezası alan youtube kanalı ilgili video'yu kaldırması haricinde başka cezası olmayacak. Youtube, "Bunu herkesin Topluluk Kuralları’nı öğrenmeye iyice vakit harcaması için yapıyoruz" açıklamalarında bulundu.

Bir kere uyarı yapılan kanal için zaten aktif olan "three-strike"  sistemi devreye giriyor. Yani önceden de olduğu gibi cezalar her seferinde daha da artıyor. 



Youtube'un bu değişikliği neden yaptığı konusunda yapılan açıklama "Geri bildirimleriniz baz alınarak, Topluluk Kurallarını ihlal eden herkes aynı cezayı alacak" şekinde olmuş.



Bu konu hakkındaki düşünceleriniz neler? Youtube kanalları ne gibi avantaj veya dezavantajla karşılaşacak? Yorumlara yazarak belirtebilirsiniz.



Yorum Gönder

0 Yorumlar