Sakalın 5 Bilimsel Faydası

Sakal uzatmak tarz için yapılan bir durum olsa da sakal uzatmanın bilimsel olarak çokça faydası var.  Bakalım Sakalın 5 Bilimsel Faydası neymiş..




1-Cilt Kanseri Riskini Azaltıyor:




Bu maddeyi saç olarak da düşünebilirsiniz. Saçınız uzun olmadığı için güneş ışınları doğrudan kafanıza gelimyor. Aynı durum sakallar için de geçerli.Tehlikeli ultraviyole ışınlarının %90-95 oranında yüze nüfus etmesine engel olan sakallar, bu sayede cilt kanserine yakalanma riskini de azaltmış oluyor. Sakalların yüzün büyük bir bölümünü kaplayarak, yaz aylarında istenmeyen yüz kızarıklıklarına da engel oluyor olması artı bir özellik olarak bu maddeye eklenebilir.




2-Ömrü Uzatıyor:




Evet şimdi size sakalları uzatmanın aslında biyolojik olarak insanı güçlü tutuğu ve bu yüzden ömrün uzadığından bahstemeyeceğim. Bu madde dolaylı yoldan insan ömrünü etkiliyor. Erkekler hayatları boyunca ortalama 3000 saatlerini tıraş olmaya harcıyorlar. Eğer sakallarınızı uzatırsanız fazladan 3000 saat eder. Yani dolaylı olarak ömrünüz uzamış oluyor.




3-Bilimsek Olarak Daha Çekici:




Her ne kadar insanların sakalı sevmemesi gibi bir durum olsa da, yapılan araştırmada insanların sakallı erkekleri daha çekici olduğu kanıtlandı. 8000 kadının katılım sağladığı araştırmada, katılımcıların karşı cinslerini, sakal bıraktıkları halleriyle çok daha çekici buldukları görüldü. 




4-Soğuk Havadan Korur:




Bu durumu en iyi kış ayında yeni tıraş olmuş erkek bilir galiba. Kalın bir atkı gibi yüzünüzü çepeçevre sarıyor ve sizi sıcak tutuyor.




5-Bakterilerden Koruyor:




Yıllar önce yapılan bir araştırmada sakalların pislik ve bakteri biriktirdiğine dair açıklamalar yapılmıştı. Günümüzde ise bu bilginin tamamen yanlış olduğu kanıtlanmış durumda. Hatta sakallar için tam tersi bir durum söz konusu. 1000’e yakın kişi üzerinde yapılan testlerin sonucunda, yüz bölgesini kaplayan sakalların, bakterileri tutan bir zon görevi yaptığı anlaşıldı. 



Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. İlginç gerçekten yeni öğrenmiş oldum. Paylaşım için teşekkürler :)

    YanıtlaSil