WhatsApp Kurucusu: Facebook’u Silin!

WhatsApp’ın kurucularından olan Brian Acton, geçtiğimiz yıl yaptığı Facebook‘u silin çağrısını Stanford Üniversitesi'nde yaptığı konferansta yeniledi. Brian Acton'ın konuşmasına göre Facebook'u hemen silmeniz gerekiyor. İşte detaylar...



WhatsApp Kurucusu: Facebook’u Silin!


2014 yılında hiç beklemediğimiz bir şey oldu ve 16 milyar dolara WhatsApp, Facebook tarafından satın alındı. Bu bizim gözümüzü daha da boyadı, bir bakıma güvenimiz arttı. Ancak geçtiğimiz yıl yaşadığı Cambridge Analytica olaylarından sonra büyük sorunlar yaşadı. Yaptığı özürler, vaat ettiği gizlilik kuralları ve yeniliklere rağmen hala unutulmuş değil.




Brian Acton, Stanford Üniversitesi'nde yaptığı konuşmada "Facebook'u silin" çağrısını yeniledi. Facebook'un gizlilik kurallarını hala ihlal ettiğini söyleyen Brian Acton, Facebook'u tamamen hayatınızdan silin dedi. Konuşmasında "Çalışanlarının ve hissedarlarının menfaatlerini düşünmek zorundayım." ifadelerine yer veren Brian Acton, Facebook ve Google gibi büyük Silikon Vadisi şirketlerini gizlilik kurallarını ihlal etmeleri nedeniyle açıkça eleştirdi.


Yorum Gönder

0 Yorumlar