Oyunlarda Yeni Dönem: Arama Motorundan Apex Oynama!

Tamam başlık biraz saçma oldu ama bahsini edeceğim haber aşağı yukarı bununla ilgili. "Oyular için Netflix" diye özetleyebiliriz bu fikri ve inanın bana bu fikir uzun zamandır konuşulan, konuşmanın sonunda da "işte bir türlü imkan olmuyor" gibi cümlelerle biten bir fikir bu. Bahsini ettiğim fikri Google resmi olarak tanıttı. Google'ın 'Stadia' İsimli Bulut Oyun Sistemi Resmen Tanıtıldı!



Google'ın 'Stadia' İsimli Bulut Oyun Sistemi Resmen Tanıtıldı!


Google, Stadia adını verdiği bulut sistemini bugün resmen tanıttı. Uzun zamandır beklenilen sistem geldi ve bunu bekleyenler bir an önce sistemin kullanılanılabilir olmasını bekliyor. Google, San Fransisco'da  Oyun Geliştiricileri Konferansı’nda tam  1 saat süren bir lansmanda bu yeni projeyi tanıttı.




Şimdi sistem şöyle işliyor. Oynamak istediğiniz bütün oyunlar Netflix sistemine benzer bir sistemle bulut ortamına aktarılıyor. Ve siz de herhangi bir cihazdan sistem gereksinimlerine takılmaksızın, internetten oyun oynayabiliyorsunuz. Youtube'da izlediğiniz bir oyun fragmanının altına oyna ibaresi görebilir ve oyunu saniyeler içerisinde oynayabilirsiniz. Gerçekten havalı olur değil mi? İşin en çok merak ettiğim tarafı, Google bu işten nasıl kar etmeyi planlıyor. Tamam oyunlar satılacak ve Google, satılan oyundan komisyon alacak ama bu sistemi ayrıcalıklı kılan şeyin maliyeti o kadar da normal değildir diye düşünüyorum. Bakalım nasıl olacak..




Bu sistemi biraz daha toparlayacak olursak; iPhone'unuzdan PUBG, Akıllı televizyonunuzdan Devil May Cry 5, Tapletinizden Apex Legends’ı oynayabileceksiniz. 




Yani başlıkta arama motoru dememin sebebi, bu sistemi çok eski Flash Oyunlarına benzetmiş olmam olabilir. Neyse..


Elbette Google'dan bahsediyorsunuz, Stadia, oyunları 4K çözünürlüğünde ve saniyede 60 kare hızında oynatabilecek. Yalnız buradaki tek pürüz internet hızınız olacak. Yani ne kadar sorunsuz bir sistem gibi gözükse de internetin kesinlikle iyi olması gerek.




Yorum Gönder

0 Yorumlar