Android Q, "Geri Dönüş" Butonunu Kalkıyor!

Geçen günlerde sızan bir bilgiye göre XDA Developers'da Android Q yapısının test ediliyor. Testi edilen bu yenilik fazlasıyla Android 9.0 Pie sürümüne benziyor fakat çok önemli bir fark var; Geri Dönüş butonu yok. Android Q, "Geri Dönüş" Butonunu Kalkıyor!



Android Q, "Geri Dönüş" Butonunu Kalkıyor!


Android kullanıcıları için köklü bir değişiklik sayılan bu hamle çoğu kullanıcının zorlanacağının habercisi bize göre. Yani iOS cihazlardaki gibi olacak sistem. Bunun yanı sıra karanlık mod özelliği, oturum açma ve alışveriş için yüz tanıma özelliği gibi özellikler de bulunacak.


Android Q yapısında artık bir "geri dön" butonunun bulunmayacak. Peki bunu nasıl yapacaklar?
Google'ın hap şeklindeki butonu, Adroid Pie sürümünde ana ekrana dönme, son uygulamalar arasında geçiş yapabilme ve Google Asistan'ı etkinleştirme işlemlerini gerçekleştiriyor ve kullanıcılar bir önceki ekrana geri dönme'si gibi işlemleri gerçekleşiriyordu. Şimdi ise Android Q bu seçeneği de hap şeklindeki butonuna ekleyerek tüm işlemlerini tek bir butona sığdıracak.




Dediğimiz gibi bu durum olur ve "Geri Dönüş" Butonu hayatımızdan ayrılırsa, yakın gelecekte Android kullanıcıları büyük sorunlar yaşayacak. Parmaklarımız "Geri Dönüş" butonunu arayacak ve biz bir dönem boyunca bunu yapmaya devam edeceğiz.



Yorum Gönder

0 Yorumlar