10 Adımda Instagram Takipçi Artırma Yöntemleri-4

İnstaram takipçi sayınızı arttırmak kitle sahibi olmak için sizlere bu seriyi hazırladım. Bu "10 Adımda Instagram Takipçi Artırma Yöntemleri" başlıklı serinin son yazısı. Bununla kalmayacak içiniz rahat olsun. Sosyal medya ile ilgili bilgiler ve doğru kitle elde etmeye yönelik metotlar vereceğim sizlere. ancak şimdi 10 Adımda Instagram Takipçi Artırma Yöntemleri'ni derledim sizler için. Dilerseniz fazla vakit kaybetmeden geçelim..



10 Adımda Instagram Takipçi Artırma Yöntemleri



1-İstatistikler:




Instagram paylaşımlarınızdan hangilerinin, kullandığınız hangi etiketlerin veya hangi konulu içeriğin daha çok kitleye ulaştığını analiz edin. Bu durumda en çok ilgi duyulan konuda içerik üretmeye yoğunlaşın. Fakat burada yapacağınız hata sadece bu işe odaklanmak. Yani Düzenli içerik üretmeye devam edin.



2-Fotoğraflarınızı Düzenleyin:




Bu durumun İnstagram takipçinizin artması için işe yarar bir yöntem olduğunu bilmeden yaptığınızı varsayıyorum. Bu konuda yetenekli değilseniz, ilgili programla ilgili Youtube videosu izleyin. Birkaç örnekten sonra eliniz alışacaktır. Önerdiğim program ise Snapseed adlı uygulama. Buraya tıklayarak uygulamaya gidebilirsiniz.



3-Beğeni İsteyin:



Araştırmalar "Beğen" veya türevi cümleler içeren paylaşımların beğenilerinin ve takipçilerinin yüksek oranda arttığını söylüyor. Tabiki bu toplamak istediğiniz kitlenin ne tür olacağına göre değişiklik gösterebilir. En azından deneysel yaklaşımda bulunabilirsiniz. İnstagram takipçinizin artması için ugulayacağınız yöntemlerden biri.



4-Genel Analiz:




İnstagram takipçinizin artması için yapılmasını şiddetle önerdiğim madde bu. Potansiyel rakiplerinizi iyi analiz edin. Yaptığı paylaşımlardan aldığı iyi ya da kötü etkileşimi değerlendirin. Ve buna göre kendinizi şekillendirin. Elbette size taklit edin demiyorum, onu iyi analiz etmeniz sizdeki yanlışları görmenizde kolaylık sağlar.



5-Yardımlaşmak:




Sizin gibi olan sayfalarla anlaşarak ortaklaşa bir şeyler yapmaya çalışın. Bu karşılıklı beğenmek olur, yorum yapmak olur ya da hikayede reklam yapmak olur. İnstagram takipçinizin artması için etkileşimin de artması gerek. Bu yöntem ise etkileşiminizi arttırmada birebir. 



6-Reklam Zamanı:




Instagram'a içeriğinizi paylaşırken zamanlamaya dikkat etmeniz gerektiği gibi Instagram'da reklam yayınlarken de zamana ve tarihe dikkat etmeniz gerekir. Kitaplarla ilgili bir sayda olduğunuzu varsayarsak; Bulunduğunuz şehirde veya kitlenizin olmasını istediğiniz şehirdeki kitap etkiniklerini takip edin. Kitap fuarının olduğu hafta reklam yapın. Bu normal şartlarda yaptığınız reklama göre çok daha kazançlı olacaktır. Bu maddenin tek sıkıntılı yönü ise rekabetin fazla olaması durumunda reklam fiyatlarının normale göre biraz daha fazla olması. Bu duruma da dikkat ederseniz, İnstagram takipçinizin artması için kullanabilirsiniz bu yöntemi..



7-Tek Konu Barındırmayın:




Evet uzman olduğunuz konu hakkında paylaşım yapmanızda sakınca yok fakat genel anlamda kitleniz sadece tek içerikle ilgilenmez. Kitap örneğinden yola devam edersek; Kitlenizin bir kısmı kitaplarla ilgili ilginç bilgilerden hoşlanıyorken, bir kısmı güzel sözleri beğeniyordur veya Kitap yorumlarınızı okuyordur. Bu şekilde paylaşımlarınızı belirli bir alanda yelpazelendirmek Sadece İnstagram takipçinizin artması için değil, kaliteli bir içerik üretici olmanız için de önemli.



8-Özgün Olun:




Farkındayım internete baktığınızda fikir kalmadığını düşünüyorsunuz. Ben de öyle düşünüyordum. Aslına bakarsanız kimsenin yapmadığı bir şey yapmak zorunda değilsiniz. Sadece kendinize ait bir özelliğiniz olsun. İnsanların sizi takip etmek istemesini sağlayacağınız türden bir farklılık bu. İşte içeriklerinizde bu ışıltıyı gören takipçiler sizleri zevkle takip edecektir.



9-İnsanları Boğmayın:




İçerikleriniz ne kadar kaliteli olursa olsun, -İnstagram için konuşuyorum- insanlar sizi bir gün içerisinde çok defa görürse bu iyi olmaz. Göz yorma diye yorumladığım bu durum, kişinin sizden soğumasını ve takipten çıkmasını sağlar. Bu duruma üretici olarak değil, takipçi olarak bakarsanız durumu daha net anlarsınız.



10- Etkinlikler Oluşturun:




Doğru zamanda doğru etkinlikleri yaparak İnstagram'da takipçi kazanabilirsiniz. Dediğim gibi çevreyi, zamanı ve kitlenizi iyi analiz ederek kendinizi beşe katlayabilirsiniz.


Verdiğim bu yöntemler İnstagram Takipçinizin artmasında çok işe yarayacak şeyler. Bu yüzden verdiğim yöntemlere bağlı kalarak sürerliliği sağlarsanız kitleniz hızlıca büyür. Bu seri'lik de bu kadar sevgili dostlarım. Bu konu hakkında soru, fikir veya öneriniz varsa; Bize ulaşın.


Serinin diğer yazıları için tıkla:


1- https://www.teknoboot.com/2019/01/10-admda-instagram-takipci-artrma.html

2- https://www.teknoboot.com/2019/01/10-admda-instagram-takipci-artrma_18.html
3- https://www.teknoboot.com/2019/01/10-admda-instagram-takipci-artrma_23.html 

Yorum Gönder

0 Yorumlar