Uygun Fiyata Youtube Ekipman Tavsiyeleri-1

Selamlar sevgili teknolojiseverler. Bugün sizlere bize gelen bir soruya yanıt yanıt vermek adına bu içeriği hazırlıyorum. Kullanıcının gizliliğine önem verdiğimiz için ismini paylaşmayacağız fakat soru aşağı yukarı şu şekildeydi; "2500Tl Bütçeyle sokak çekimi yapacak bir kameraya ihtiyacım var ve uzaktaki sesleri de almam gerek. Nasıl bir kamera önerebilirsiniz?" Elbette sizin için hazırladığımız bu içerik sadece öneridir, karar vermek tamamen size aittir. ve söylemekte fayda var ki, Youtube'a başlarken fazla yatırım yapılmasını önermiyoruz. Yaptığınız işten gelir elde etmeye başladığınız zaman yatırım yapmakta fayda var. Yine de "risk almayı severim ben" diyorsanız. Tutmuyoruz sizleri.



Öncelikle Youtube için sadece kamera almak bu istek doğrultusunda yetersiz. Yanında mikrofon almak şart. Tabi ki kamera üzerine takılabilecek puflardan bahsediyorum. Şimdi sizlere 2500TL bandında bağlı kalmakla birlikte, Youtube için kamera önerileri derledim. Detaylar için okumaya devam edin.


Uygun Fiyata Youtube Ekipman Tavsiyeleri



1-Sony HDR-CX115e:




2500 TL bandında kalacağız dedik fakat yine de ucuz modelerden başlamakta fayda var. Öncelikle EXMOR™ R CMOS Sensör ile 1920x1080 çekim yapabiliyoruz. 25x optik zoom'a sahip ki bu da açık çekim için düşünülebilir. Yalnız 25x Zoom, belirli seviyeden sonra dijital anlamda zoom yapmaya devam edecek, bu da görüntünün kalitesini bozabilir. 12 Saate kadar çekim yapılabilen Sony HDR-CX115e fiyat, İçerisinde 32GB'a kadar bellek barındırabiliyor.Son olarak fiyatı ise;  600tl ile 800tl arasında bulunabiliyor. Yanında da ek olarak mikrofon alınması gerek.



2-Aksiyon Kameralar:




Herhangi bir fiyata bağlı kalmadan GoPro modelleri sizler için uygun olabilir. Youtube başlangıç için önerilebilir fakat her alanda kullanılamayabilir. Yine de araştırmakta fayda var, Farklı markalardan farklı modelleri araştırarak en uygun modeli kendinize bulabilirsiniz. Mikrofon konusunu tekrar tekrar hatırlatmaya devam edeceğim. 



3-SONY RX100 M2 20.2 MP:




Öncelikle fiyatı Vatan Bilgisayar'da 1.699TL. 20.2 Megapixel çekim yapabildiğiniz bu modelde, ISO ayarını 12.800'e kadar yükseltebiliyorsunuz. Bu da gece çekimlerinde size avantaj sağlar. Arkasında bulunan ekranı oynayabiliyor, bu da vlog çekenler için emin olun en olması gereken şey. Elbette Full HD çekebilmesi hakkında bir şeyler söylememize gerek yok. Ve yanına mikrofon almayı unutmayın.



4-Canon EOS Rebel T6i:




Bu cihazla birlikte 2500 TL bandını biraz aşıyoruz evet ama İnternet üzerinde Youtube için en çok önerilen cihazlardan biri bu oldu. Kameramızın fiyatı 3500TL civarında. DSLR olan Canon EOS Rebel T6i, 24 Megapixsel ve 1920x1080  çözünürlüğünde çekim yapabiliyor. Ekran boyutu 3.0 inç ve vlogger'lar için döndürülebiliyor. Uygun mu bilmiyorum fakat Rode Shotgun model mikrofonları DSLR modellerde kullanabilirsiniz.



5-Youtube Kit:




Bu set tamamen Youtube'a başlayanlar için satışa sunuldu. Bu seti aldığınızda başlangıç için hiçbir şeye ihtiyacınız kalmıyor. Fiyatı 4700TL. Biliyorum biraz pahalı gelebilir fakat, CANON M50 BK M15-45 model kamera, Rode marka mikrofon ve bir adet tripot bulunmakta. Eğer bir fikriniz varsa ve ilk adımlarında tutacak gibi duruyorsa yatırım yapmanızda fayda var.



Yorum Gönder

0 Yorumlar