Otomobiller Hakkında 5 Genel Kültür Bilgisi

Hepinize selamlar sevgili teknolojiseverler.. Nasılsınız? Bugün sizlere hemen hemen her ailenin sahip olduğu ve kullanılmasının ihtiyaç olduğu otomobiller hakkında 5 Genel Kültür Bilgisi derledim. Arabaları sevin veya sevmeyin, bu genel kültür bilgileri gerçekten hoşunuza gidecek. Daha Hazla uzatmadan işte sizlere Otomobiller Hakkında 5 Genel Kültür Bilgisi...


Otomobiller Hakkında 5 Genel Kültür Bilgisi


1-Dünya'da en çok otomobilin bulunduğu ülke Çin değil ABD'dir:


ABD'deki otomobiler, dünyanın %21'ine ev sahipliği yapıyor. ABD'de aktif olarak kullanılan 271 milyon araç bulunuyor.


2-Kafanızı kullanarak, aracınızın uzaktan kumandasının menzilini iki katına çıkarabilirsiniz:


Zararlı olup olmaması konusunda bir bilgim yok ama bilimsel olarak kanıtlanmış ki; otomobilin uzaktan kumandasını kafanıza koyduğunuz zaman menzili iki katına çıkıyor. Kafatasının, bir amplifikatör gibi davranıyor, bu da sinyallerin iletilmesini olumlu yönde etkiliyor.


3-Yeni otomobil kokusu aslında zararlıdır:


Yeni bir otomobil alma heycanını tecrübe ettiniz mi bilmiyorum ama en azından bu zamana kadar herkes yeni alınmış bir arabaya binmiştir. Bu kadar emin konuşuyorum çünkü bunu yapan o kadar çok insan var ki "Yeni otomobil kokusu" gibi bir kavram var. İşin ilginç tarafı bu koku zararlı. Yapılan araştırmalara göre bu organik bileşiklerin oluşturduğu kokunun,  toksik etkisi bulunuyor.


4-Bir otomobili üretmek için yaklaşık 30.000 parça bir araya getirilir:


Toyota'nın çocuklar için açtığı soru-cevap platformunda gelen "Bir araç kaç parçadan oluşur?" sorusuna verilen yanıta göre bir otomobil, vidalarına kadar sayarsak neredeyse 30.000 parçanın birleştirilmesi sonucu oluşuyor. Ayrıca bu parçaların %80'i de geri dönüştürülebiliyor cevabında bulunulmuş.


5-Otomobillerde radyoyu ilk kullanan üretici Chevrolet'dir:


Araç içindeki ilk eğlence sistemi 1922 yılında Chevrolet tarafından kullanılmıştı. Ancak o zamanlarda otomobillerde radyo olması, sürücünün dikkatinin dağılacağını düşündükleri gerekçesiyle karşı çıkılıyordu. Ne var ki şuan otomobillerimizin içlerinde kocaman kocaman tabletler var.

Yorum Gönder

0 Yorumlar