Kesinlikle İzlenmesi Gereken 4 Yabancı Dizi!

Hepinize selamlar sevgili diziseverler. Bugün sizlere her bireyin izlemesini şiddetle tavsiye ettiğim dizileri derledim. Bu yabancı dizi konsepti o kadar yükselmiş durumda ki, insanların kesinlikle izlemesi gerekiyormuş gibi bir algı oluşuyor. Ama bu Yabancı dizileri gerçekten oturun ve izleyin. Mısırlar hazırsa işte sizlere Kesinlikle İzlenmesi Gereken 4 Yabancı Dizi...



1-Breaking Bad Nasıl Dizi?


Breaking BadABD drama televizyon dizisidir. 50 yaşında, lisede kimya öğretmeni olan Walter White (Bryan Cranston), maddi anlamda geçim sıkıntıları yaşamaktadır. Hatta durum o kadar can sıkıcıdır ki; walter okuldan sonra Oto Yıkamada ek gelir için çalışmaktadır. Üzerinde ileri düzey akciğer kanseri teşhisi konularn Walter abimiz, hem geçimini sağlamak için hem de kanser tedavisinin masrafları için eski öğrencisi Jesse Pinkman (Aaron Paul) ile birlikte metamfetamin işine girer. Durum belirli zaman sonra sarpa sarar ve birbirini sevmeyen bu ikili birbiri için de çalışmaya başlar.





Her bölümü film kalitesinde olan bu dizi, kullandığı renk paletini de özenle seçmiş. Bu konuda daha detaylı bilgi vermek için ayrı bir içerik ayarlayacağım. 

Breaking Bad, 2003-2008 yılları arasında çekildi ve İMDb'den tam 9,5 puan aldı.

2-True Detective Nasıl Dizi?



True Detective, HBO'da yayınlanan antoloji formatında bir Amerikan suç drama televizyon dizisidir. Yaratıcısı ve senaristi Nic Pizzolatto olan dizinin ilk sezonunu Cary Fukunaga yönetti. Dizinin konusu kısaca  Louisiana'da 17 yıl boyunca bir seri katili yakalamak için iz süren Louisiana Eyalet Polisi Kriminal Soruşturma Şubesi'nden iki cinayet masası dedektifinin öyküsü. Baş rollerde Matthew McConaughey, Woody Harrelson, Michelle Monaghan,Michael Potts ve Tory Kittles var ve kişisel fikrimi soracak olursanız kesinlikle iyi iş çıkarmışlar. 




Farkındayım diziyi böyle anlatınca fazla etkileyici olmuyor ama bir bölüm izledikten sonra; koltuğunuza güzelce yaslanıp bütün sezonu izleyeceğinize eminim.


True Detective, 2014 yılında yayına çıktı ve hala devam ediyor. Son olarak IMDb puanı 9.



3-Sherlock Nasıl Dizi?




Sherlock, Mark Gatiss tarafından televizyon için geliştirilen Britanya televizyon dizisidirDizinin 90 dakikalık ilk bölümü 25 Temmuz 2010 günü BBC One televizyon kanalında, "Mini-Dizi" olarak yayınlanmaya başladı. Ancak fazlaca ilgi gösterildiği için devamı için kollar sıvanıldı. Konu bakımından kitaptaki en güzel konular birbirleriyle harmanlanıldı ve konu çok güzel bir yere bağlandı. Sherlock Holmes'ün kredi kartları, cep telefonu ve laptopu var, otomobil ve metroyu kullanıyor. Anlatıcımız Dr. John Watson ise alışılagelmiş şekilde kağıt ve kalem kullanarak hatıra yazmıyor, bir blog adresi var ve düzenli olarak oraya yazılar gönderiyor.




Yine her bölümü film tadında olan bu Yabancı Diziyi izlemenizi şiddetle tavsiye ederim. 2010 yılında başlayan bu serivüen başrol oyuncusu Benedict Cumberbatch'in çok yoğun olması sebebiyle diziye ara vermesi sonucunda diziye de ara verildi. Avengers: Infinity War - Part 2 (End Game) ile mümkün olursa başrol oyuncumuz biraz sakinleşecek ve diziye devam edecek. Kusuruma bakmayın sevdiğim bir seriydi. Yoğun olduğu için ara vermiş olması üzücü. Neyse. 





Sonuç olarak Sherlock şiddetle izlenmesi gereken Yabancı dizilerden biri.



4-Mentalist Nasıl Dizi?




Öncelikle bu yabancı dizi ABD Dram / Polisiye. Yapımcısı ise Bruno Heller. Dizimizin konusu bir sebepten ötürü intikam için CIA ajanalarına danışman olarak çalışan Patrick Jane'in hikayesini anlatıyor. Olay biraz trajedik gelebilir ama Patrick Jane olayın aksine neşeli hatta biraz da kendini beğenmiş olabilir. Patrick Jane'in olaylara yaklaşma yöntemleri, psikoanaliz ve mikro ifade uzmanı olması ve davaları hiç alışılmadık yöntemlerle çözmesi onun garip yetenekleri arasında. Ana hikaye biraz yavaş ilerlese de çok güzel sonlanıyor.




Simon Baker'ın ustalıkla başrol oynadığı bu dizi kesinlikle polisiye tutkunlarına özel. 7 sezon ve 129 bölümden oluşuyor. 2008-2015 yılları arasında çekilmiş olan bu dizi IMDb'den 8,1 puan almayı başarmış.


Yorum Gönder

1 Yorumlar