İşlemcisi ve Ekran Kartı Yükseltilebilen Dizüstü Bilgisayar!

Yeni bir bilgisayar alınacağı zaman kafada en fazla soru işareti bırakan problem, bilgisayarın ne zaman eskiyeceği. Günümüz şartlarında çok fazla para harcamazsanız, bilgisayarınız en fazla 5 yıllık yeni teknolojiye uyum sağlayabilir. İşte bu soru işaretini gören Alienware  kendilerince bir çözüm üretmişler. Firmanın bulduğu çözüm ise İşlemcisi ve Ekran Kartı Yükseltilebilen Dizüstü Bilgisayar!
Kulağa ilginç geliyor değil mi? Gelin sizlerle birlikte haberin detaylarına bakalım...




İşlemcisi ve Ekran Kartı Yükseltilebilen Dizüstü Bilgisayar!



Alienware Area 51m modelli dizüstü bilgisayarımız işlemcisi ve grafik kartı, alt kapağı ve birkaç koruma plakası söküldüğü zaman kolayca ortaya çıkıyor. Z390 çipsetli anakartı, Intel Core i9-9900K dahil olmak üzere işlemciyi başka bir tam boy model ile değiştirmek mümkün oluyor. Ayrıca Dell Grafik Form Faktörü (DGFF) adı verilen özel grafik kartı yapısı, ekran kartının da GeForce RTX 2080’e kadar değiştirilmesine olanak sağlıyor. Full HD çözünürlük 17.3 inç'lik ekrana sahip olan Alienware Area 51m60 ve 144 Hz'lik tepkime süresine sahip. Ayrıca 2x 1 TB’a kadar m.2 SSD ve 1 TB’a kadar HDD desteği de yine cihazda yükseltilebildiğini belirtmekte fayda var.




29 Ocak’ta satışa sunulacak Alienware Area 51m’in başlangıç fiyatı 2.549 dolar olarak belirlenmiş. DGFF destekli özelleştirilmiş ekran kartlarının fiyatları ise satışa açılacağı zaman açıklanacak.




Benim bu konudaki fikrim şu; tamam gayet güzel bir fikir bu. Para biriktirdikçe, takılı olan teknoloji eskidikçe yenisini kullanmak elbette güzel fakat, cihazın ana hatları eskidiğinde ilk zamanki kadar iyi soğutma yapabilecek mi ? Bütün bileşenleri değiştirebiliriz evet ama kendisini değiştiremeyiz. Umudum bahsettiğim problemin de çözülebilmiş olması. 29 Ocakta göreceğiz.


Kaynak:  https://donanimarsivi.com/cpu-ve-gpusu-yukseltilebilen-laptop-alienware-area-51m/

Yorum Gönder

0 Yorumlar