10 Adımda Instagram Takipçi Artırma Yöntemleri-3

Hepinize selamlar sevgili teknolojiseverler. Bugün sizlere "10 Adımda Instagram Takipçi Artırma Yöntemleri" serimizin yeni içeriğini paylaşıyorum. İster esnaf olun, ister şirket sahibi, ister bireysel olun, isterseniz youtuber.. İnstagram'da takipçi arttırmak her açıdan önemli. Özellikle tanınır olmak ve elde ettiğiniz kitle sayesinde güç sahibi olmak. İşte sizlere 10 Adımda Instagram Takipçi Artırma Yöntemleri...




10 Adımda Instagram Takipçi Artırma Yöntemleri



1-Kolaj Oluşturun:




İlgili olduğunuz konularda kolaj paylaşmaya özen gösterin. Kolajlı paylaşımların diğer paylaşımlara göre İnstagram hesabınızdaki takipçilerinizin hızla artmasına yardımcı olacak. Göreceksiniz..



2-Etiketleme:




İnstagram'daki etkileşiminizi arttırmak için sizi takip eden ve içeriklerinizi beğenen özel kullanıcılarınızı paylaşımlarınıza etiketleyebilirsiniz. Elbette bu yöntemi her zaman kullanmak sizler için olumsuz etki doğurabilir. Bu yüzden dikkatli olmanız gerekli.



3-Mavilik:




Yapılan araştırmaya göre, İnstagram'da mavi temayla paylaşım yapan kullanıcılar, kırmızı veya turuncu temalı paylaşımlara göre %26 kat daha fazla beğeni alıyormuş. Paylaşımlarınızda mavi tonları tercih etmek, İnstagram takipçinizi arttırmanız için kullanabileceğiniz yöntemlerden biri.



4-En Çok Etkileşim İçin:




Serimizin önceki yazılarında İnstagram'da beğeni oranının en çok olduğu günün pazar günü olduğundan bahsetmiştik. Haftanın ortası kabul edildiği için çarşamba günleri ise en çok etkileşimin olduğu gün. Önemli duyurlarınızı veya kullanıcıların haberdar olmasını istediğiniz bir paylaşımı Çarşamba günü paylaşmanız, İnstagram'da yükselmeniz için faydalı olacak.



5-Yorum İsteyin:




Paylaşımlarınızın açıklamalarında insanlara cevap verme ihtiyacı hissedecekleri sorular sorun demiştim evet ama, "Yorum" kelimesi geçen açıklamalar, geçmeyen açıklamalara göre daha çok yorumlanıyor. Biraz karmaşık anlattım ama anladınız siz. Evet soru sorun ama içerisinde "Yorum yapın" ifadesine yer verin.



6-Yüzler:




İnstagram Takipçilerinizi arttırmanızın bir yolu da elinizden geldiğince yüz paylaşmaktan uzak durun. Yapılan bir araştırmaya göre, İnstagramda yüz bulunan bir fotoğrafın beğenilme oranı diğer fotoğraflara göre %68 daha az.



7-Açık Tonlar Kullanın:




Paylaşımlarınızın size özgü olması için farklı renkler ve farklı filtreler kullanıyor olabilirsiniz fakat koyu tonlardan uzak durun. İnstagram'daki takipçilerinizin artması için koyu tonlardan uzak durmanız gerekiyor.



8-Kendi Hashtaginiz:




Özellikle bir marka için bu işi yapıyorsanız kendinize özgü bir etiket oluşturmanız gerekiyor. Zaman içerisinde takipçilerinize bu hashtag'i kullanamlarını isteyerek etkileşiminizi arttırabilirsiniz.




8-Misafir:




"Repost" uygulamasını kullanarak sizinle ilgili paylaşım yapan kullanıcıların paylaşımlarını tekrar paylaşın. Halihazırda sizi takip eden İnstagram kullanıcılarının güvenini kazanmış olursunuz. Ve bu İnstagram takipçilerinizin artması için uygulamanız gereken bir yöntem.




9-Çerçeve:




Paylaşacağınız fotoğrafları mümkün olduğu kadar çerçeveli paylaşın. Bu kullanıcıların dikkatini çekmesini sağlıyor. Ve insanlar çerçeveli fotoğrafları beğenmeden geçmiyor.




10-Hikaye Anlatın:





Paylaştığınız içeriğin tek bir amacı olmasın. Güzel bir alt hikayeye sahip olsun. Biraz sanatsal düşünmek gerekebilir bu konuda ama bu yöntem de İnstagram Takipçilerinizin artması için kullanabilirsiniz.



"10 Adımda Instagram Takipçi Artırma Yöntemleri" Serisinin diğer yazıları için tıklayın...


10 Adımda Instagram Takipçi Artırma Yöntemleri-1

10 Adımda Instagram Takipçi Artırma Yöntemleri-2


Yorum Gönder

0 Yorumlar