10 Adımda Instagram Takipçi Artırma Yöntemleri-2

Selam değerli teknolojiseverler. Nasılsınız ? Sizlerle "10 Adımda Instagram Takipçi Artırma Yöntemleri" adlı bir seriye başlamıştık. bu serideki yöntemler sayesinde bir ayda (garanti vermemekle birlikte) takipçi sayınızın kayda değer oranda artacağını idda etmiştik. Bu okuduğunuz yazı, ilk yazının devamı niteliğinde. Yani ilk yazının üstüne koymuyor, ilk yazıyı devam ettiriyor. İşte sizlere 10 Adımda Instagram Takipçi Artırma Yöntemleri...





1-Biyografi:



İnstagram Profilinizde kullanıcılar için ayrılmış bölüm olan Biyografi kısmını iyi değerlendirmek gerçekten önemli.Bu alanda şahsınız veya markanız ile ilgili önde gelen anahtar kelimeleri #hashtag ile uygun bir şekilde geçirmeye çalışın. Aynı zamanda kalabalık ve yoğun gözükmemesi için sade tutmaya çalışın. Ne çok fazla, ne çok az. Tavsiyem; etiketlerde 5'i geçmeyin


2-Soru Sorun:



İnstagramda takipçilerinizle etkileşiminizi arttırmak için kullanmanız gereken yöntemlerden birisi de soru sormak. Yaptığınız paylaşımlarda veya hikayelerinizde ufak sorular sorun. Sorun ki potansiyel takipçilerinizin yorum yapmak için bir nedeni olsun. Bu etkileşim sizi takipçi kazanma konusunda da avantajlı kılacak parametrelerden biri.


3-Pazar Günü:



Pazar Günü veya tatil günleri Kullanıcıların İnstagram'ı en çok kullandığı günlerdir. Bu günlerde normalde yaptığınız paylaşımların ve maddeler halinde verdiğimiz yöntemleri iki katına çıkartın. Günde iki paylaşım yapan biriyseniz, pazar günleri bunu dörde çıkartın. Bu İnstagram takipçilerinizi arttırmanızı sağlayacak yöntemlerden biri.


4-Düzenli Olun:



Her insan bir şeylere başladığında kararlıdır fakat zaman geçtikçe hevesi ve isteme arzusu azalır. Bu da düzenli olmamaya ve dolayısıyla takipçi kaybetmenize neden olur. Bu yüzden her ne olursa olsun, kendinize hesabınızı neden açtığınızı sürekli hatırlatın. İradenizi sürekli güçlü tutun ve muhakkak programınız olsun.


5-Harekete Geçirin:




Kullanıcılarınıza Instagram direkt aracılığıyla fotoğraflarınıza yorum veya beğeni atmalarını kalıplaşmış ifadeler kullanarak isteyin. Ne düşündüklerini yorum kısmında belirtmelerini isteyin yada kendileri hakkında fotoğrafınız ile ilgili deneyimlerini paylaşmalarını rica edin.


6-Sıklık:




İnstagram hesabınıza sık paylaşım yapmaktan çekinmeyin. Sık içerik paylaşmanın gelişmenizi engelleyeceğini düşünmeyin. Aksine gönderilerinizin sık olması Sizin Takipçilerinizin artmasına fayda sağlar.



7-Öneriler:




Başta Facebook olmak üzere İnstagram'ın size önerdiği kişileri takip etmeyi unutmayın. Bunun için sağ üst köşede bulunan çark simgesine basarak farklı platformlardaki arkadaşlarınızı kolayca bulabilirsiniz. Ortalam takip ettiğiniz her 3 kişiden 2’si sizi geri takip ediyor olacak.



8-Lokasyon:




İnstagram'da içeriklerinizi paylaşırken lokasyon eklemeyi ihmal etmeyin. Özellikle belirli bir yeri olan işletmelerdenseniz bunu kesinlikle yapmanız gerekiyor. Diğer açıdan bunu yapmanız sizi belirli kitleye yönlendirilmenizi sağlar ki bu Takipçinizin artmasını sağlar.



9-Onlypult:




Sık sık fotoğraf paylaşmanızda sıkıntı yok dedik elbette ama ardarda paylaşmak pek doğru değil. İnstagram için hazırladığınız içerikleri en az birer saat arayla paylaşmanız takipçilerin sizin içeriklerinizle boğulmasını önler. Ve bu sizlerin İnstagram Takipçinizi Arttırmak için kullanmanız gereken en önemli yöntemlerden biri.



10-Stok Biriktirin:




Düzenli olmanızdan, belirli aralıklarda sık paylaşımlar yapmanız gerektiğinden bahsettik. Ama hayat her zaman planlandığı gibi gitmeyebilir. Bu yüzden paylaşacağınız içerikleri boş vaktiniz oldukça stoklayın. Böylelikle zor durumlarda paylaşımlarınızı yaparsınız. Bu da istenmeyen boşlamaları önler.



Evet sevgili Tekno Boot okurları. 10 Adımda Instagram Takipçi Artırma Yöntemleri serisinin ikinici yazısı da bu şekildeydi. Bu konu hakkındaki düşüncelerinizi, aklınızda kalan soru işaretlerini veya önerilerinizi bize yorum olarak bırakabilirsiniz. Serinini öbür yazısında görüşmek üzere...



Yorum Gönder

0 Yorumlar